TANÁCSADÁS ÉS BEFEKTETÉSEK

Drotar consulting

Átfogó és személyre szabott tanácsadás


"A befektetés, a pénzügyek, az előtakarékosság, az ingatlan mind olyan téma, amelyek jelentősen meghatározzák életünket – akár szeretnénk, akár nem. Ennek ellenére csak nagyon kevesen tudják mindezt kézben tartani: a piac összetett, számos termék és még több választási lehetőség van. Ezért is fontos, hogy szakértő álljon Ön mellett, aki segíti a helyes döntések meghozatalában"

DROTAR CONSULTING

mit értünk személyre szabott tanácsadás alatt?

A tanácsadást mindig egy elemző beszélgetéssel kezdjük, amelynek keretében pénzügyi szakértőink sok időt fordítanak arra, hogy alaposan megismerjék Önt. Áttekintjük aktuális pénzügyi helyzetét, a jövőre vonatkozó terveit és megbeszéljük céljait, vágyait.
Az ezt követő beszélgetés során olyan pénzügyi megoldásokat mutatunk be, amelyek kifejezetten az Ön igényeihez igazodnak. Ehhez jó hírnevű partnereink kiváló minőségű termékcsoportjait választjuk ki.
Bizonyos időközönként a továbbiakban is felkeressük Önt. A rendszeres megbeszéléseink célja, hogy a pénzügyi tervezést az Ön mindenkori életkörülményeihez igazítsuk. Ön elmondja, hogy milyen új élethelyzetekre kell berendezkednie, mi pedig intézzük a többit.

"The workload of a consultant can be very heavy"

Segítünk a szervezeteknek vagy magánszemélyeknek a változások kezelésében és a problémák megoldásában, hogy hatékonyabban és ezáltal nyereségesebben működjenek. Tanácsot és szakértelmet kínálunk az ügyfeleinknek, hogy segítsük őket üzleti teljesítményük javításában. Munkánk a műveletekre, a stratégiára, a menedzsmentre, az IT-re, a pénzügyekre, a marketingre, a HR-re és az ellátási lánc menedzsmentre összpontosít az iparágak és szakterületek széles körében. Mivel szorosan együttműködünk az ügyfelekkel, előfordulhat, hogy a helyszínen kell dolgoznunk vagy rendszeresen találkoznunk kell az ügyfelek képviselőivel.

A Drotar Consulting feladatai a következők:

  • Együttműködés az ügyfelekkel, hogy megértsük igényeiket és megállapodjunk az egyes tanácsadási projektek terjedelmében

  • Kutatások, felmérések és interjúk készítése, valamint adatok elemzése, hogy betekintést nyerjünk az üzletbe

  • Statisztikák elemzése, problémák észlelése és megoldási módok vizsgálata

  • A lehetséges stratégiák előnyeinek és hátrányainak felmérése

  • Üzleti problémák feltárása és különböző megoldások modellezése

  • Megbeszéléseken való részvétel, információk összeállítása és bemutatása, valamint az ügyfelek naprakészen tartása a fejleményekről

  • Javaslatok megfogalmazása a fejlesztésre és ezek bemutatása az ügyfeleknek

  • Megállapodott megoldások megvalósítása, új eljárások vagy képzések kidolgozása és bevezetése a javasolt változtatások támogatására

Ismerjük a hosszú órákat, és ez gyakran igaz, a közelmúltban történt otthoni munkavégzés ellenére. Bár lehet, hogy nem kell annyit utazni, a projektek továbbra is összetettek és szűkösek lehetnek, előfordulhat hogy a kollégák más időzónában is tartózkodnak.

Allfinance

Allfinance

Az alkalmazotti vagy szerződéses jogviszonyban dolgozó közvetlen értékesítőtől (ügynöktől), többes ügynöktől, illetve brókertől eltérően a közvetített termékek köre nem korlátozódik sem egyetlen pénzpiaci szegmensre, sem egyetlen vállalatra. A közvetlen értékesítő egyetlen cég megbízásából, a többes ügynök több cég megbízásából, és a megbízó cég felelősségére jár el. A bróker a pénzpiac egyetlen szegmenséből (pl biztosítási vagy banki) közvetít, a saját felelősségére. Az allfinanz pénzügyi tanácsadó össz-pénzpiaci tanácsadói-közvetítői szolgálatot lát el, a saját felelősségére: az ügyfél megbízásából, az ügyfél igényeinek, céljainak és lehetőségeinek figyelembevételével választja ki a számára megfelelő termékeket a teljes pénzpiac bármelyik szegmenséből.

Befektetési formák

Állampapír

Az állampapír a Magyar Állam által kibocsátott hitelviszonyt megtestesítő értékpapír. Vagyis az államnak kölcsönadott pénzedért cserébe kamatot kapsz. Rövid, közép és hosszú távú befektetés, ami alacsony kockázatok mellett fix vagy változó kamatot fizet, akár infláció felett is. Népszerű állampapír például a Magyar Állampapír Plusz (MÁP Plusz, MÁP+) vagy a Prémium Magyar Állampapír (PMÁP). Bővebben/itt olvashatsz az állampapírok működéséről, például hogyan lehet megvenni, eladni, mikor és mennyi kamatot kapsz az állampapír után stb.

Részvény

Amikor részvényt vásárolsz, akkor egy vállalat résztulajdonosává válsz, ami azt is jelenti, hogy részesedhetsz a cég profitjából, ha a részvénytársaság fizet osztalékot. A részvényt tovább is adhatod. Ha drágábban adod el, mint amennyiért vetted, akkor hozamod termelődik. Hogy mennyiért tudod megvenni, majd eladni, azt mindig az aktuális árfolyam szabja meg, amit a kereslet-kínálat határoz meg. Ha egy részvényt többen szeretnének megvenni, mint ahányan eladni, akkor megnő rá a kereslet, vagyis emelkedik az árfolyama. Ha egy részvényt alacsonyabb árfolyamon adsz el, mint amennyiért megvetted, akkor veszteséged keletkezik a részvény eladás során. Az időzítés tehát nagyon nem mindegy, ezért fordulhat elő, hogy akár évekig is érdemes tartani egy részvényt az eladás előtt. A/részvényekről itt tudhatsz meg többet.

Vállalati kötvény

A kötvény egy hitelviszonyt megtestesítő értékpapír. Ha egy vállalatnak forrásbevonásra van szüksége, akkor kötvényt bocsáthat ki, vagyis egy adott összegért cserébe meghatározott időn belül meghatározott kamatot fizet – ezt takarja a vállalati kötvény fogalma. A/vállalati kötvényekről itt írtunk részletesen.

Befektetési alapok

A befektetési alapok azért jöttek létre, hogy azok a kisbefektetők, akik nem tudnak kellő mennyiségű és változatos értékpapírokat vásárolni, együttes erővel, egy befektetői közösség részeként jól diverzifikált portfóliót tudjanak létrehozni, csökkentve ezzel a költségeket és a kockázatokat, ugyanakkor a hozamokból mindenki részesül. Az alaphoz befektetési jegy vásárlásával lehet csatlakozni. Egy befektetési jegy lényegében egy értékpapír-csomagot takar, ami az alap befektetési stratégiájától függően állhat részvényekből, kötvényekből, állampapírokból, származtatott ügyletekből stb. A befektetési alap árfolyamát úgy kapjuk meg, hogy az alap összes vagyonát és követelését elosztjuk a befektetési jegyek számával – ez az egy jegyre jutó nettó eszközérték. A hozamot az adja, ha a befektetési jegyet magasabb árfolyamon adod el, mint amilyen árfolyamon megvetted. 

ETF

Az indexkövető alap, vagyis az ETF/(Exchange Traded Funds) a befektetési alapoknak egy passzívan kezelt típusa, ami valamely tőzsdei index teljesítményét képezi le (pl. S&P 500, NASDAQ, DAX, BUX stb.). Vagyis nincs portfóliókezelő, aki aktívan menedzselné a portfólió összetételét, hiszen úgyis egy meghatározott index összetételét követi le. Ennek az az előnye, hogy az ETF-befektetés költsége alacsony.

Megtakarításos életbiztosítás

A megtakarításos életbiztosítások az eddig felsorolt értékpapírokat, vagyis állampapírokat, részvényeket, kötvényeket, befektetési jegyeket és ETF-eket egyesítik egy közös befektetői portfólióba. Ezen kívül haláleseti és rokkantsági térítést is vállalnak, de a fő céljuk nem a kockázati/védelem, hanem a tőkefelhalmozás. Egy megtakarításos életbiztosítás fizethet fix kamatot, ha garantált lejárati összegre szerződsz, ilyenkor kamatkockázat nincs. Ugyanakkor van olyan módozat is, ahol a hozam nem garantált, ellenben magasabb a hozampotenciál.Legalább 10 évre érdemes megkötni, de a biztosítói ajánlás 15-20 év is lehet, vagyis egy hosszú távú befektetésről beszélünk.

Befektetés

Bár nincs egyetlen legjobb befektetés, a jó hír az, hogy így legalább mindenki megtalálhatja azt, ami hozzá illik. Ha ön valami mást szeretne, vegye fel velünk a kapcsolatot mi segítünk.

Ingatlan Pénzügyek

Cégünk foglalkozik ingatlan értékesítési, ingatlan forgalmazói, ingatlan üzemeltetési, takarítási, felújítási, költöztetési és teljeskörű karbantartási megbízások elvégzésével is. Természetesen gondoskodunk a jogi háttér biztosításáról is, szerződéskötések ügyvéd általi ügyintézésével is. Mélyreható piaci ismeretünk és eredményes ügyintézésünk, garanciát jelent ügyfeleink számára.

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.